Dictionare online DICTIONAR TERMENI-FINANCIARI - pret

 
Formular cautare
 
Panou control
 
 
 
Rezultate: 32 pentru pret
Pret net(<i>Net price</i>)<br> (1) Fie venitul dintr-o vanzare, fie plata totala pentru o cumparare dupa deducerea, respectiv adaugarea tuturor costurilor. (2) Pret platit de catre un investitor pentru o obligatiune municipala dintr-o emisiune noua.
Pret Ask(<i>Ask price</i>)<br> Cel mai mic pret la care un vanzator este dispus sa ofere actiuni la memontul respectiv. Daca introduceti un ordin pentru a cumpara actiuni , veti plati deobicei pretul "Ask".
Pret(<i>Price</i>)<br> Valoare absoluta sau procentuala la care este cotata o valoare mobiliara la cumparare, respectiv la vanzare.
Pret de rascumparare(<i>Call price</i>)<br> Pretul la care un emitent poate sa rascumpere un instrument financiar inainte ca acesta sa ajunga la scadenta. Pentru a recompensa investitorul pentru acest inconvenient, de regula, pretul de rascumparare este mai mare decat valoarea nominala a instrumentului financiar, diferenta fiind numita prima de rascumparare. Adesea, pretul de rascumparare scade pe masura ce se apropie scadenta instrumentului financiar, moment in care acesta ajunge sa fie egal cu valoarea nominala. De asemenea, mai este denumit redemption price.
Pret cu prima(<i>Premium price</i>)<br> Pret mai mare decat valoarea nominala.
Pret de echilibru(<i>Equilibrum price</i>)<br> Pretul pietei la care cantitatea oferita egaleaza cantitatea ceruta (C = O).
Pret cu discont(<i>Discount price</i>)<br> Pret mai mic decat valoarea nominala.
Pret de rascumparare(<i>Redemption price</i>)<br> (1) Vezi Call price. (2) Pretul pe care il primeste un investitor atunci cand „vinde“ titluri de participare inapoi fondului (atunci cand titlurile de participare ii sunt rascumparate). Acesta este egal cu valoarea activului net, minus comisionul la vanzare amanat sau comisionul la rascumparare.
Pret limita(<i>Limit price</i>)<br> Pretul specificat de catre un investitor in cadrul unui ordin limita. In cazul unui ordin limita de cumparare, este cel mai mare pret pe care investitorul este dispus sa il plateasca. In cazul unui ordin limita de vanzare, este cel mai mic pret pe care investitorul il va accepta.
Pret tinta(<i>Target price</i>)<br> (1) Pretul pe care un investitor se asteapta ca o valoare mobiliara sa il atinga. In general, atunci cand o valoare mobiliara atinge pretul tinta, pozitia este inchisa la acest pret. (2) Pretul la care un investitor spera sa cumpere un anumit activ. De exemplu, o companie care doreste sa preia o alta companie, poate stabili un pret tinta pentru acea companie.
Pret de lichidare(<i>Settlement or settling price</i>)<br> In tranzactiile cu contracte futures, pretul zilnic la care casa de compensatie compenseaza tranzactiile intre conturile membrilor sai pentru fiecare luna de scadenta. Preturile de lichidare sunt folosite pentru a determina apelurile in marja.
Pret cu amanuntul(<i>Retail price</i>)<br> Pretul la care instrumentele financiare transferabile sunt vandute investitorilor individuali.
Pas de pret oferta(<i>Cover</i>)<br> Diferenta exprimata in puncte de baza intre prima si a doua oferta de pret la o vanzare concurentiala de obligatiuni.
Pret principal(<i>Flat</i>)<br> In tranzactionarea obligatiunilor, inseamna "fara dobanda acumulata" adaugata la pretul obligatiunii.
Pret de subscriere(<i>Subscription price</i>)<br> (1) Pretul la care actionarii existenti ai unei corporatii au dreptul de a cumpara actiuni comune dintr-o emisiune noua, inainte ca ea sa fie oferita publicului. (2) Pretul la care poate fi exercitata o garantie.
Pret de conversie(<i>Conversion price</i>)<br> Pretul la care obligatiunile convertibile, obligatiunile negarantate sau actiunile preferentiale pot fi convertite in actiuni comune, conform termenilor din contract.
Pret calculat(<i>Nominal price</i>)<br> Pret decalarat in locul pretului de inchidere atunci cand nu au avut loc tranzactii cu un anumit contract futures. De obicei, este o medie a preturilor de cumparare cu preturile de vanzare.
Pret determinat(<i>Booking the basis</i>)<br> Aranjament intre un cumparator si un vanzator prin care unul dintre ei stabileste pretul de cumparare/vanzare al unei marfi pentru o perioada determinata de timp. Acest pret ramane valabil indiferent de cotatiile futures ulterioare.
Pret total de exercitare(<i>Aggregate exercise price</i>)<br> Suma totala de bani care ar trebui platita daca o optiune pe actiuni ar fi exercitata. Pentru a calcula aceasta suma, se inmulteste numarul de actiuni specificat in contract cu pretul unitar de exercitare.
Optiune cu pret prestabilit(<i>Capped style option</i>)<br> Optiune cu o limita superioara de profit sau pret prestabilit. Pretul plafon este egal cu pretul de exercitare, plus un interval superior pentru o optiune call sau cu pretul de exercitare, minus un interval inferior pentru o optiune put. Aceasta optiune este exercitata automat atunci cand piata activului de baza se inchide la, sau peste pretul plafon al optiunii (pentru optiunea call) ori la, sau sub pretul plafon al optiunii (pentru optiunea put).
Fixare pret emisiune(<i>Pricing</i>)<br> Stabilirea pretului la care se vor vinde actiunile dintr-o emisiune noua sau al randamentului la care se vor vinde obligatiunile dintr-o emisiune noua.
Raportul P/E (pret/castig)(<i>Price earnings ratio (P/E</i>)<br> Indicator care ofera investitorilor o idee cu privire la cat de mult platesc pentru capacitatea de a genera profit a unei companii. Cu cat este mai mare valoarea raportului P/E, cu atat investitorii platesc mai mult si, in consecinta, se asteapta ca profiturile companiei sa fie mai mari. Se calculeaza impartind pretul unei actiuni la castigul per actiune. Raportul P/E poate folosi fie castigurile raportate in ultimul an, caz in care se numeste „trailing P/E“, fie castigurile previzionate pentru urmatorul an, caz in care se numeste „forward P/E“. In cazul fondurilor de investitii ca si in cazul indicilor de piata, cum ar fi S&P 500, raportul P/E se calculeaza pe baza activelor financiare din portofoliu
Prag pret obligatiuni(<i>Balloon</i>)<br> La emisiunile de obligatiuni in serie, este cea mai mare rata a dobanzii unei obligatiuni programata sa ajunga la scadenta in ultimii ani ai emisiunii. Vezi Serial bonds.
Oferta de pret cu prima(<i>Premium bid</i>)<br> Oferta de pret peste valoarea nominala facuta pentru o emisiune noua de obligatiuni municipale.
Pret intelegere anterioara(<i>Backpricing</i>)<br> Fixare a pretului unei marfi pentru care intelegerea de o cumpara a fost facuta inainte. Cumparatorul poate fixa pretul in functie de preturile de pe piata futures.
Reducere suplimentara de pret(<i>Additional takedown</i>)<br> La emisiunile noi de obligatiuni municipale este reducerea de pret de care beneficiaza un membru al sindicatului de distribuire atunci cand cumpara obligatiuni de la sindicat pentru contul propriu (ca dealer), sau in scopul revanzarii catre un client.
Oferta de pret cu discont(<i>Discount bid</i>)<br> Oferta de pret sub valoarea nominala facuta pentru o emisiune noua de obligatiuni sau pentru o obligatiune individuala.
Pret prag licitatie(<i>Stop-out price</i>)<br> In Statele Unite este cel mai mic pret la care sunt vandute bonurile de trezorerie la o licitatie. Acest pret si pretul de deschidere al licitatiei sunt insumate si impartite la doi pentru a determina pretul la care investitorii individuali pot cumpara bonuri printr-o oferta de pret neconcurentiala.
Optiune "istoric pret suport"(<i>Lookback option</i>)<br> Optiune care confera detinatorului ei dreptul de a cumpara activul de baza la pretul minim (in cazul unei optiuni call) sau dreptul de a vinde activul de baza la pretul maxim (in cazul unei optiuni put) la care acesta s-a tranzactionat intre data inceperii tranzactionarii si data expirarii. Avantajul suplimentar de a putea "privi in urma" face ca aceasta optiune speciala sa se tranzactioneze la prime relativ mari.
Piata indicativa (pret, cotatie)(<i>Subject market(price, quote</i>)<br> Pe piata OTC, preturile de cerere si/sau de oferta cotate de formatorii de piata, dar care nu sunt ferme.
Piata ferma (pret, cotatie)(<i>Firm market (price, quote</i>)<br> Pe piata OTC, este cotatia unui formator de piata pentru o anumita valoare mobiliara, la care acesta este dispus si capabil sa tranzactioneze imediat (sa tina piata).
Pret cu reducere pentru membri(<i>Member takedown</i>)<br> Pret cu discont la care o firma membra a unui sindicat de distribuire cumpara instrumente financiare transferabile din noua emisiune pe care le vinde apoi unui client la pretul specificat in prospectul de oferta publica.

Citate celebre, citate despre fericire

Să ne mulţumim cu ce avem, fără a face comparaţii; niciodată nu va fi fericit acela pe care-l va chinui fericirea mai mare a altuia. Seneca


Cuvântează sau acţionează cu o minte pură, iar fericirea te va urma, asemeni umbrei tale, de neclintit. Buddha


Vremea in Bucureşti

18:00 - 0:00

Partial noros

Partial noros. 13°C la ora 18:00. Viteza vantului 10.8 Km/h dinspre V. Nu sunt asteptate precipitatii.

 
 
   
NetFlash.ro la indemana ta!