Dictionare online DICTIONAR TERMENI-FINANCIARI - investitii de portofoliu

 
Formular cautare
 
Panou control
 
 
 
Rezultate: 19 pentru investitii de portofoliu
Fond de investitii cu portofoliu fix(<i>Unit investment trust (UIT</i>)<br> In Statele Unite, fond de investitii care detine un portofoliu de instrumente financiare cu venit fix cum ar fi obligatiuni de corporatie, municipale sau guvernamentale, instrumente financiare bazate pe ipoteci si actiuni preferentiale. Portofoliul ramane fix pana cand toate instrumentele financiare de credit ajung la scadenta, iar investitorii isi recupereaza principalul. El nu este administrat, adica cel care supravegheaza portofoliul nu tranzactioneaza instrumentele financiare pe care le detine, desi uneori poate vinde unele dintre ele daca considera necesar acest lucru. Initial, unitatile unui astfel de fond sunt vandute investitorilor de catre brokeri printr-o oferta publica, contra unui comision la vanzare de aproximativ 4%. Majoritatea firmelor de brokeraj mentin o piata secundara pentru fondurile cu portofoliu fix pe care le vand, astfel incat unitatile sa poata fi revandute daca este nevoie. Datorita comisionului initial la vanzare, aceste fonduri nu sunt atractive ca investitii pe termen scurt.
Portofoliu(<i>Portfolio</i>)<br> Totalitatea investitiilor de diverse tipuri detinute de catre un investitor individual sau institutional. Un portofoliu poate cuprinde actiuni, obligatiuni, contracte futures, investitii in sectorul imobiliar, instrumente echivalente cu numerarul sau alte active financiare. Scopul unui portofoliu este de a reduce riscul prin diversificare. Cu cat sunt mai diversificate investitiile din cadrul unui portofoliu, cu atat este mai probabil ca investitorul sa obtina aceeasi rentabilitate ca cea a pietei instrumentelor financiare transferabile.
Portofoliu(<i>Inventory</i>)<br> Pozitia neta long sau short a unui dealer sau specialist. De asemenea, valorile mobilare cumparate si pastrate de catre un dealer pentru a fi revandute ulterior.
Manager de portofoliu(<i>Adviser (Investment adviser</i>)<br> Persoana fizica sau firma care administreaza portofoliul unui fond de investitii. Managerul de portofoliu este platit cu un comision calculat procentual din activele financiare administrate. Vezi Comision de administrare.
Portofoliu eficient(<i>Efficient portfolio</i>)<br> Combinatie de investitii in instrumente financiare care ofera cea mai mare rentabilitate posibila la un anumit nivel de risc sau cel mai mic risc posibil la o anumita rentabilitate.
Formular "Situatie portofoliu derivate"(<i>Purchase and sell statement</i>)<br> Document trimis de o firma de brokeraj unui client atunci cand intervine o modificare in pozitiile pe care acesta le detine in contracte futures sau optiuni. Documentul prezinta numarul de contracte cumparate sau vandute, pretul la care contractele au fost cumparate sau vandute, pierderea sau profitul brut, comisioanele, pierderea sau profitul net.
Coeficientul Beta al unui portofoliu(<i>Portfolio beta score</i>)<br> Instrument de masura a volatilitatii unui portofoliu, comparativ cu un indice de referinta, cum ar fi S&P 500. Valori ale coeficientului Beta peste 1,0 indica un portofoliu volatil sau agresiv, valori mai mici decat 1,0 indica un portofoliu mai stabil sau defensiv. De exemplu, un portofoliu cu un coeficient Beta de 1,25 se estimeaza ca va fi cu 25% mai volatil decat indicele. Coeficientul Beta al unui portofoliu se calculeaza insumand valorile obtinute pentru fiecare instrument financiar detinut in portofoliu prin inmultirea coeficientului Beta al instrumentului financiar cu ponderea pe care acesta o are in cadrul portofoliului.
Companie de investitii(<i>Investment company</i>)<br> Companie foarte bine reglementata care pune laolalta banii investitorilor si ii investeste intr-un portofoliu structurat astfel incat sa atinga anumite obiective. Ea ofera investitorilor diversificare, lichiditate si management profesionist. Exista doua tipuri de companii de investitii: (1) companie deschisa de investitii, sau fond deschis de investitii, care are in circulatie un numar variabil de titluri de participare datorita faptului ca ea vinde si rascumpara in mod continuu titluri; si (2) companie inchisa de investitii, sau fond inchis de investitii, care are in circulatie un numar fix de titluri ce se tranzactioneaza la bursa. Atat fondurile deschise de investitii cat si fondurile inchise de investitii pot fi fonduri mutuale, deoarece sunt consituite pe principiul mutualitatii (intelegerii mutuale) intre participantii (investitorii) la fond.
Proiect de investitii(<i>Capital project</i>)<br> Proiect municipal pentru a construi sau a face o imbunatatire esentiala de un anumit tip la o utilitate publica si pentru care urmeaza sa se faca un imprumut public prin emiterea de obligatiuni sau de alte instrumente financiare de credit.
Fond investitii(<i>Pool</i>)<br> Comasarea resurselor financiare ale mai multor investitori in vederea atingerii unui scop comun. De exemplu, membrii unui club de investitori isi pun banii laolalta pentru a investi impreuna intr-un portofoliu din care fiecare detine o anumita cota parte. Astfel, ei pot beneficia de o diversificare mai mare si au sansa de a obtine o rentabilitate mai mare decat ar obtine daca ar investi individual.
Banca de investitii(<i>Investment banker</i>)<br> Broker/dealer - expert in pietele financiare - care actioneaza ca intermediar intre corporatiile care au nevoie de capital si investitorii individuali si institutionali care sunt dispusi sa investeasca economiile, respectiv fondurile suplimentare. Responsabilitatile directe ale unei firme de investment banking incep cu consultanta de specialitate din faza predistribuirii emisiunii, constand in pregatirea dosarului de inregistrare/autorizare pentru SEC, consilierea in vederea stabilirii dimensiunii si a pretului emisiunii, formarea si conducerea sindicatului de distribuire/vanzare a emisiunii, stabilirea grupului de vanzari, daca este cazul, si continua cu recomandari avizate, profesioniste privind stabilizarea pretului emisiunii pe durata ofertei. Pe langa distribuirea noilor emisiuni de instrumente financiare transferabile, o banca de investitii se mai ocupa si cu distribuirea pachetelor mari de instrumente emise si distribuite anterior - fie prin oferte pe piata secundara, fie prin negociere - sustinerea pietelor pentru valorile mobiliare deja distribuite, precum si cu intermedierea plasamentelor private de valori mobiliare. Pe langa activitatile de investment banking, majoritatea bancilor de investitii fac operatiuni de broker/dealer, presteaza servicii de brokeraj si consultanta pentru clientii lor individuali si institutionali si ofera un numar mare de alte servicii financiare conexe.
Fond inchis de investitii(<i>Closed-end fund</i>)<br> (1) Fond tranzactionat la bursa a carui emisiune de unitati de fond este determinata. Astfel, spre deosebire de fondurile deschise de investitii, cele inchise au un numar fix de unitati de fond, nu emit continuu unitati de fond investitorilor si nici nu rascumpara unitati de fond de la cei care vor sa vanda. Acestea pot fi vandute sau cumparate printr-un broker. Majoritatea fondurilor inchise se tranzactioneaza cu discont fata de valoarea activului net. Cateva se tranzactioneaza cu prima. (2) Fond deschis de investitii care si-a inchis usile noilor investitori. Acest lucru se intampla de obicei cand un portofoliu a crescut atat de mult, incat daca ar mai creste nu si-ar mai putea atinge obiectivele intr-un mod eficient. Uneori, compania de administrare infiinteaza, pentru noii investitori, un fond clona, cu obiective similare, in cadrul aceleiasi familii de fonduri.
Contract garantat de investitii(<i>Guaranteed Investment Contract (GIC</i>)<br> Contract intre o companie de asigurari si un fond de pensii sau un emitent de obligatiuni municipale ce asigura, de-a lungul existentei contractului, o anumita rata a rentabilitatii pentru capitalul investit. Aceste contracte reprezinta o metoda conservatoare de a asigura beneficiarii ca pentru banii lor au asigurata o anumita rata a rentabilitatii.
Fond de investitii in obligatiuni(<i>Bond found</i>)<br> Fond inchis sau deschis de investitii care investeste, in principal, in obligatiuni pe termen lung. In Statele Unite, cele mai importante sunt: fondurile de obligatiuni de trezorerie, fondurile de obligatiuni de corporatie, fondurile de obligatiuni convertibile, fondurile de obligatiuni municipale, fondurile de obligatiuni straine si fondurile de obligatiuni cu cupon zero.
Fond deschis de investitii(<i>Mutual fund</i>)<br> Companie de investitii care strange banii de la investitori, ii investeste in instrumente financiare si distribuie venitul investitorilor sai. Avand un portofoliu diversificat si administrat profesionist, fondul deschis de investitii emite continuu noi titluri de participare investitorilor, la valoarea activului net plus comisionul la vanzare aplicabil, si rascumpara unitatile de fond existente de la investitori, la valoarea activului net minus comisionul la vanzare amanat sau comisionul la rascumparare. De departe cel mai popular tip de companie de investitii.
Fond de investitii pe pietele emergente(<i>Emerging market fund</i>)<br> Fond de investitii al carui portofoliu vizeaza companiile ce se tranzactioneaza la bursele din diferite tari in curs de dezvoltare, cum ar fi cele din Asia de Sud Est, Europa de Est si America Latina.
Companie de investitii cu grad de indatorare(<i>Leveraged investment company</i>)<br> Companie de investitii care foloseste bani imprumutati pentru a cumpara mai multe instrumente financiare in portofoliu. Indatorarea este o strategie utilizata adesea de fondurile inchise de obligatiuni, in special de cele de obligatiuni municipale. Companiile de investitii cu grad de indatorare genereaza rentabilitati mai volatile pentru cei care investesc in ele decat companiile de investitii care nu folosesc acest mod de finantare.
Venit net din investitii per unitate de fond/per actiune(<i>Net investment income per share</i>)<br> Venitul incasat de o companie de investitii (un fond de investitii) in timpul unui exercitiu financiar din dobanzile si dividendele platite de instrumentele financiare detinute in portofoliu din care se scad comisioanele de administrare si cheltuielile administrative, iar rezultatul se imparte la numarul unitatilor de fond aflate in circulatie. In plus, aici sunt incluse si castigurile nete de capital pe termen scurt obtinute de compania de investitii (castigurile obtinute din instrumentele financiare care au fost detinute mai putin de sase luni). La randul sau, compania de investitii distribuie investitorilor venitul net din investitii sub forma de dividende in functie de partea detinuta de fiecare investitor din portofoliul total.
Fond de investitii in contracte futures si optiuni pe marfuri(<i>Commodity fund</i>)<br> Asociere investitionala, constituita ca parteneriat cu raspundere limitata (limited partnership), cu scopul de a face speculatii cu contracte futures si optiuni pe marfuri. Fiecare participant (investitor) va beneficia de o parte, proportionala cu investitia sa initiala, din venitul sau profitul investitiilor realizate (sau din cheltuielile si pierderile rezultate).

Citate celebre, citate despre fericire

Cât de uşor răstoarnă vântul un copăcel firav. Caută fericirea în simţuri, răsfaţă-te cu mâncare şi somn, şi astfel, vei fi şi tu dezrădăcinat. Buddha


Binele absolut al naturii omeneşti e cuprins în pacea corpului şi a sufletului. Seneca


Vremea in Bucureşti

18:00 - 0:00

Senin

Senin. 24°C la ora 18:00. Viteza vantului 14.4 Km/h dinspre ENE. Nu sunt asteptate precipitatii.

 
 
   
NetFlash.ro la indemana ta!