Dictionare online DICTIONAR TERMENI-FINANCIARI - cota de piata

 
Formular cautare
 
Panou control
 
 
 
Rezultate: 69 - Au fost trunchiate la primele 60; Rafinati cautarea!
Piata OTC(<i>Over-the-counter market (OTC</i>)<br> (1) Piata bazata pe un numar redus de reguli, pe care tranzactiile cu valori mobiliare sunt negociate prin telefon si incheiate prin intermediul unei retele computerizate prin care este realizata legatura intre dealerii de actiuni si de obligatiuni, si nu in ringul unei burse. Exista mii de companii care au un numar insuficient de actiuni aflate in circulatie, putini actionari sau castiguri prea mici pentru a putea fi listate la bursa. De aceea, valorile mobiliare ale acestor companii sunt tranzactionate pe piata OTC, intre dealerii care actioneaza fie ca agenti pentru clientii lor, fie ca principali. In Statele Unite, piata OTC este piata principala pentru obligatiunile guvernamentale si cele municipale, pentru actiunile bancilor si cele ale companiilor de asigurari. Vezi Secondary market. (2) In Statele Unite, piata pentru optiunile tranzactionate direct intre cumparatori si vanzatori, spre deosebire de optiunile listate. Aceste optiuni nu au preturi de exercitare si nici date de expirare standardizate.
La piata(<i>At-the-market</i>)<br> (1) Pret reprezentand ceea ce un cumparator ar plati si ceea ce un vanzator ar primi intr-o tranzactie, presupunandu-se forte concurentiale normale. (2) Ordin de cumparare sau de vanzare la cel mai bun pret disponibil. Vezi Ordin la piata.
Piata incrucisata(<i>Cross market</i>)<br> Piata pe care pretul de cumparare al unui broker/dealer este mai mare decat cea mai buna oferta de vanzare. Sau piata pe care pretul de vanzare al unui broker/dealer este mai mic decat cea mai buna cerere de cumparare.
Sincronizare cu piata(<i>Timing</i>)<br> (1) Sincronizare cu piata. Succesul unei tranzactii depinde de trei factori decisivi: anticiparea trendului, sincronizarea cu piata (timing-ul) si administrarea fondurilor. In luarea deciziilor, intervalele de timp pot fi uneori foarte scurte, de ordinul zilelor, orelor si chiar minutelor, nu numai de ordinul saptamanilor, lunilor sau anilor. Chiar daca anticiparea directiei de evolutie a pretului a fost corect efectuata, pot aparea pierderi mari datorita unei sincronizari gresite cu piata. Aceasta, ca instrument al analizei tehnice, determina momentele oportune de in-trare si de iesire de pe piata. De aceea, pentru succesul unei tranzactii, timingul este crucial. (2) In cazul emisiunilor noi de instrumente financiare transferabile, este stabilirea momentului in care instrumentele financiare transferabile vor fi oferite pentru a se obtine cel mai bun pret la vanzare.
Piata a patra(<i>Fourth market</i>)<br> Se refera la tranzactionarea valorilor mobiliare intre investitorii institutionali in mod direct, nu prin intermediul broker/dealerilor, pentru a evita plata comisioanelor.
Piata de negociere(<i>Negotiated market</i>)<br> Piata OTC in care tranzactiile sunt negociate intre doua parti. Aceasta este opusul pietei de licitatie. Vezi Auction marketplace.
Piata vanzatorului(<i>Seller’s market</i>)<br> Piata in care cererea unui activ depaseste oferta intr-o masura atat de mare incat preturile cresc peste nivelul asteptat in conditii normale.
A face piata(<i>Make a market</i>)<br> Mentinerea unei cotatii ferme pentru o anumita valoare mobiliara de catre un dealer care este dispus sa cumpere si sa vanda loturi standard din acea valoare mobiliara la preturile de cerere, respectiv de oferta cotate. In Statele Unite, dealerul se numeste formator de piata (market maker) pe piata OTC si „specialist“ la bursa.
Piata libera(<i>Free and open market</i>)<br> Piata pe care pretul este determinat intr-un mod liber, nerestrictionat, in urma interactiunii dintre cerere si oferta.
Piata de capital(<i>Capital market</i>)<br> Piata pentru distribuirea si tranzactionarea instrumentelor financiare de credit transferabile cu scadenta mai mare de un an (piata obligatiunilor), a actiunilor (piata actiunilor) precum si a instrumentelor financiare derivate (piata contractelor futures si piata optiunilor). In cazul actiunilor si al instrumentelor financiare de credit cu scadenta mai mare de un an, exista o piata primara pentru distribuirea (vanzarea) emisiunilor noi si o piata secundara pentru tranzactionarea instrumentelor financiare transferabile emise anterior.
A cauta o piata(<i>Seek a market</i>)<br> A cauta un cumparator (in cazul unui vanzator), sau un vanzator (in cazul unui cumparator).
Tranzactie ex-piata(<i>Ex-pit transaction</i>)<br> Tranzactie cu contracte futures efectuata in afara ringului de tranzactionare.
Piata cumparatorului(<i>Buyers’ market</i>)<br> Piata in care oferta unui activ depaseste cererea intr-o masura atat de mare, incat preturile scad sub nivelul asteptat in conditii normale. Pretul este impus de cumparatori. Vezi Seller’s market.
Piata interna(<i>Inside market</i>)<br> Piata alcatuita din cotatiile care se fac intre dealerii ce tranzactioneaza intre ei pe cont propriu. Pentru aceeasi valoare mobiliara, cotatiile de pe "piata interna" sunt alcatuite dintr-un pret de cerere mai mai mare si un pret de oferta mai mic decat preturile de cerere, respectiv de oferta cotate pentru investitorii individuali.
Discont pe piata(<i>Market discount</i>)<br> Discontul fata de valoarea nominala la care se tranzactioneaza obligatiunile pe piata valorilor mobiliare.
Piata de licitatie(<i>Auction marketplace</i>)<br> Termen folosit pentru a desemna un sistem prin care instrumentele financiare transferabile sunt tranzactionate cu strigare deschisa prin intermediul brokerilor la bursele de valori, spre deosebire de sistemul de tranzactionare prin negociere utilizat pe piata OTC. Vezi Piata OTC.
Piata secundara(<i>Aftermarket</i>)<br> Bursele de valori si piata OTC pe care valorile mobiliare sunt cumparate si vandute dupa ce acestea au facut obiectul unei oferte publice initiale pe piata primara. Veniturile care provin din vanzarile care se fac pe piata secundara ajung la investitorii care vand (investitori insitutionali, investitori individuali, dealeri etc.) si nu la companiile emitente.
Piata inchisa(<i>Locked market</i>)<br> Situatie neobisnuita pe piata unei valori mobiliare in care pretul cererii este egal cu pretul ofertei pentru acea valoare mobiliara.
Piata monetara(<i>Money market</i>)<br> Piata instrumentelor financiare pe termen scurt (sub un an), cum ar fi certificatele de depozit, accepturile bancare, efectele de comert, bonurile de trezorerie si biletele cu discont. Imprumuturile pe care bancile le fac intre ele, imprumuturile pe care bancile le fac la Banca Rezervei Federale si diferitele forme ale contractelor de rascumparare sunt de asemenea elemente ale pietei monetare. Toate aceste instrumente au in comun siguranta principalului si lichiditatea.
Piata primara(<i>Primary market</i>)<br> Piata emisiunilor noi de instrumente financiare transferabile. Odata aflate in circulatie, aceste instrumente financiare transferabile se tranzactioneaza pe piata secundara ca valori mobiliare.
Piata ingusta(<i>Tight market</i>)<br> Piata a unei anumite valori mobiliare sau piata in general caracterizata printr-o tranzactionare activa si spreaduri inguste intre cerere si oferta.
Piata secundara(<i>Secondary market</i>)<br> Piata pe care instrumentele financiare transferabile emise anterior sunt tranzactionate ca valori mobiliare intre investitori prin intermediul firmelor broker/dealer. De asemenea, denumita aftermarket.
Sincronizare cu piata(<i>Market timing</i>)<br> (1) Efectuarea tranzactiilor de cumparare si de vanzare in concordanta cu evolutia pretului. (2) Transferarea activelor din actiuni intr-un fond de piata monetara in incercarea de a evita sau de a minimiza pierderile atunci cand se asteapta ca preturile actiunilor sa scada. Ca extrema, cei care se sincronizeaza cu piata pot avea 100% din active in actiuni ori 100% din active intr-un fond de piata monetara. Riscul consta in a fi in afara pietei actiunilor (a nu avea actiuni in portofoliu) atunci cand aceasta are o evolutie puternic ascendenta. De aceea, cei care se sincronizeaza cu piata obtin adesea rezultate slabe in timpul pietelor in crestere.
Ordin la piata(<i>Market order</i>)<br> Ordin de cumparare sau de vanzare care trebuie executat imediat, la cel mai bun pret disponibil in momentul in care ordinul ajunge in ringul de tranzactionare. Cei care utilizeaza ordinele la piata nu au nici un control asupra pretului platit sau primit, ca in cazul unui ordin limita. Vezi Limit order.
Marcare la piata(<i>Mark-to-market</i>)<br> Operatiunea de ajustare a valorii unui cont pentru a reflecta, la sfarsitul unei perioade de tranzactionare, castigurile sau pierderile aferente pozitiilor deschise in cont care au rezultat din variatia pretului. Aceasta ajustare se face folosind un pret de referinta care poate fi: cel mai recent pret de inchidere, pret mediu sau un pret stabilit pe baza unor calcule. Marcarea la piata este relevanta in mod special in cazul conturilor in care se tranzactioneaza contracte futures sau in cazul conturilor in marja deoarece in acest fel se poate determina zilnic daca in cont este mentinuta sau nu o marja corespunzatoare.
Piata "urs" (in scadere)(<i>Bear market</i>)<br> Piata care, pe o perioada indelungata de timp, inregistreaza o tendinta generala de scadere a preturilor instrumentelor financiare transferabile. Pe o piata in scadere indicii importanti, cum ar fi S&P 500, scad cu peste 20%. In cazul actiunilor, o piata in scadere este cauzata de anticiparea unei activitati economice mai slabe, in timp ce in cazul obligatiunilor, o piata in scadere este cauzata de cresterea ratelor dobanzii pe piata monetara.
Formator de piata(<i>Market maker</i>)<br> (1) Persoana sau firma care face activ cereri si oferte pentru o anumita valoare mobiliara, cumparand si vanzand in mod continuu pentru contul propriu. De obicei, formatorii de piata incearca sa obtina profit din schimbarea rapida a pozitiilor lor in valori mobiliare si nu din pastrarea acelor pozitii in anticiparea unei anumite evolutii a pretului. Specialistii de la bursele de valori si dealerii de pe piata OTC sunt formatori de piata. Acestia pot actiona si ca agent. Vezi Make a market. (2) Membru al unei burse de optiuni care tranzactioneaza in contul si pe riscul propriu. Acest membru este insarcinat cu raspunderea de a tranzactiona astfel incat sa mentina o piata corecta, ordonata si concurentiala. El nu poate actiona ca agent.
Piata ingusta(<i>Narrow market</i>)<br> Piata a unei valori mobiliare caracterizata printr-o tranzactionare slaba si fluctuatii mai mari ale pretului in raport cu volumul decat daca tranzactionarea ar fi fost activa. Cunoscuta, de asemenea, ca piata slaba (thin market) sau ca piata inactiva (inactive market).
Piata slaba(<i>Thin market</i>)<br> Piata pe care exista putine cereri de cumparare si putine oferte de vanzare. Preturile sunt mult mai volatile pe o astfel de piata decat pe pietele cu o lichiditate mare deoarece putinele tranzactii care se fac pot afecta semnificativ preturile. Investitorii institutionali care cumpara si vand pachete mari de valori mobiliare evita pietele slabe deoarece este dificil pentru ei sa angajeze sau sa lichideze o pozitie fara sa afecteze pretul.
Piata ineficienta(<i>Inefficient market</i>)<br> Piata pe care pot fi gasite valori mobilare la preturi mai mici sau mai mari decat valoarea lor reala. Managerii de portofoliu cauta "ineficiente" pentru a genera rentabilitati mai mari. Un exemplu de "ineficienta" il poate constitui o firma mica, neglijata de catre analistii de pe Wall Street, adica o firma ce nu a fost inca analizata din punct de vedere financiar. Un alt exemplu l-ar putea constitui o obligatiune speculativa necunoscuta si neevaluata de agentiile de rating.
Piata cash(<i>Cash market</i>)<br> Piata pe care se fac tranzactii ce presupun cumpararea sau vanzarea imediata a unui anumit produs. Pietele cash reprezinta opusul pietelor futures pe care se fac tranzactii ce presupun livrarea produsului la un moment viitor, specificat in contract. De asemenea mai este denumita piata spot.
Riscul de piata(<i>Market risk</i>)<br> (1) Riscul ca factorii care influenteaza cererea si oferta pentru produse si servicii sa evolueze in directii si cu intensitati diferite, producand reactii de schimbare in lichiditatea, volatilitatea si respectiv pretul acestora, determinand in mod continuu o dinamica a conditiilor de realizare a schimbului care afecteaza marimea rezultatelor prezente sau viitoare ale participantilor. Vezi Price risk, Liquidity risk, Volatility risk. (2) Riscul ca piata actiunilor in ansamblu sa scada. Acest risc nu poate fi eliminat prin diversificare. Managerii de portofoliu pot incerca sa se protejeze impotriva riscului de piata transferand un procent mai mare din portofoliile lor in instrumente financiare ale pietei monetare sau facand hedging cu contracte futures si optiuni. Insa, riscul de piata nu este un drum cu sens unic; pe de alta parte exista riscul de a sta deoparte atunci cand preturile actiunilor cresc.
Valoarea de piata(<i>Market value</i>)<br> (1) In general: pretul la care cumparatorii si vanzatorii tranzactioneaza articole similare pe o piata deschisa. (2) In investitii: pretul curent de piata al unei valori mobiliare - pretul ultimei tranzactii raportate.
Piata normala(<i>Normal market</i>)<br> In tranzactiile cu contracte futures, este o piata cu o oferta normala. Pe o astfel de piata, pretul lunii spot, adica al lunii de livrare celei mai apropiate de luna curenta este, de obicei, destul de apropiat de pretul la care produsul respectiv se tranzactioneaza pe piata la vedere. De asemenea, pe o piata normala, pretul fiecarei luni de livrare in succesiune dupa luna spot este mai mare decat cel al lunii imediat precedente. Adica, pretul este din ce in ce mai mare pentru scadente din ce in ce mai indepartate. Aceasta crestere normala a pretului, numita prima, reprezinta cheltuielile implicate de depozitarea produsului specificat in contract - cheltuieli precum taxele de depozitare, dobanda pe capitalul investit si asigurarea impotriva pierderii. De aceea, o piata normala este denumita adesea si piata cu taxa de depozitare (carrying charge market).
Piata a treia(<i>Third market</i>)<br> In Statele Unite, piata pe care broker/dealerii nemembri ai burselor organizate tranzactioneaza pe piata OTC valori mobiliare listate. Piata a treia s-a dezvoltat in timpul anilor ‘60 cand investitorii institutionali care cumparau actiuni comune ca protectie impotriva inflatiei au devenit nemultumiti de faptul ca ratele comisioanelor percepute de firmele membre pentru tranzactiile executate la burse erau fixe. Tranzactionand pachete mari prin intermediul firmelor nemembre, economiseau bani si evitau totodata efectul nefavorabil asupra preturilor pe care il aveau tranzactiile mari executate la burse.
Piata slaba(<i>Soft market</i>)<br> Piata a valorilor mobiliare cu o oferta mare si o cerere redusa. O astfel de piata este caracterizata printr-o tranzactionare inactiva, spreaduri mari intre cerere si oferta si o scadere semnificativa a pretului la o presiune minima de vanzare.
Iesire pe piata(<i>Going public</i>)<br> O companie privata iese pe piata, adica "devine publica" atunci cand isi ofera actiunile pentru prima data publicului investitor (oferta publica initiala).
Piata rapida(<i>Fast market</i>)<br> Pe piata contractelor futures, situatie in care volumul tranzactiilor este atat de mare, incat cei care transmit preturile sunt in urma cotatiilor reale, iar sistemul de introducere a cotatiilor nu mai poate face fata. In aceste cazuri, tabela de cotatie va afisa un mesaj de avertizare ca piata este prea rapida si in loc de sapte preturi, ca de obicei, vor fi afisate doar patru.
Piata manipulata(<i>Rigged market</i>)<br> Piata pe care pretul unei valori mobiliare este manipulat in incercarea de a atrage cumparatori sau vanzatori. Vezi Manipulation.
Piata RASDAQ(<i>RASDAQ market</i>)<br> Sistem electronic de tranzactionare a valorilor mobiliare, reglementat si controlat de ANSVM, bazat pe concurenta dintre diversi formatori de piata; piata RASDAQ (piata organizata extrabursiera) asigura tranzactionarea actiunilor distribuite in urma Programului de Privatizare in Masa, neinscrise la cota Bursei de Valori Bucuresti.
Piata grea(<i>Heavy market</i>)<br> Piata a unei actiuni avand mult mai multi vanzatori decat cumparatori. Aceasta piata este caracterizata de preturi in scadere.
Piata activa(<i>Active market</i>)<br> Piata a unui instrument financiar caracterizata printr-un volum mare al tranzactiilor. Spreadul dintre pretul cererii si pretul ofertei este mai ingust pe o piata activa decat pe o piata inactiva. Investitorii institutionali prefera sa tranzactioneze pe o piata activa deoarece tranzactiile lor cu pachete mari vor avea un impact mai mic asupra pretului valorii mobiliare respective.
Departe de piata(<i>Away from the market</i>)<br> Expresie utilizata cand ordinul in care cererea limita este sub (sau oferta limita este peste) cotatia pentru o valoare mobiliara. De exemplu, daca o cotatie pentru o valoare mobiliara este 20 la 201/2, un ordin limita de cumparare la 19 este "departe de piata".
Supraveghetor piata(<i>Stock watcher</i>)<br> La NYSE este un serviciu computerizat care monitorizeaza si supravegheaza intreaga activitate de tranzactionare din ringul bursei si miscarile tuturor actiunilor listate la aceasta bursa. Scopul este acela de a semnaliza acele tranzactii care depasesc parametrii predeterminati si de a identifica orice activitate neobisnuita de tranzactionare care se datoreaza zvonurilor, manipularii sau altor practici ilegale.
Piata eficienta(<i>Efficient market</i>)<br> Piata ideala in care informatia este accesibila imediat si simultan tuturor investitorilor si potentialilor investitori, informatie care este asimilata instantaneu, astfel incat nu exista distorsiuni ale pretului. Pe o piata eficienta valorile mobiliare se vand la valoarea lor reala. Teoria pietei eficiente sustine ca, deoarece nu exista valori mobiliare subevaluate sau supraevaluate, managerii de portofoliu profesionisti si orice investitor nu pot sa obtina performante mai bune decat cele ale indicilor de piata. Conceptul de piata eficienta ramane unul controversat, dar studiile stiintifice care sustin aceasta teorie au avut drept rezultat proliferarea portofoliilor pasive, adica a fondurilor pe indici. Vezi Beta.
Piata epuizata(<i>Sold-out market</i>)<br> Pe piata contractelor futures, termen folosit pentru a descrie situatia in care nu mai sunt disponibile contracte futures pe o anumita marfa datorita lichidarii pozitiilor precum si ofertei limitate.
A sustine piata(<i>Holding the market</i>)<br> Intrarea pe piata cu suficiente ordine de cumparare pentru a sustine pretul unei valori mobiliare. Scopul este de a echilibra un trend descendent. In Statele Unite, este privita de SEC drept o forma ilegala de manipulare a pretului (cu exceptia cazului sustinerii unei emisiuni noi de valori mobiliare, caz reglementat de SEC prin clauza de stabilizare a pretului).
Capitalizare de piata(<i>Market capitalization</i>)<br> Valoarea totala de piata a unei corporatii, utilizata ca un instrument de masura a marimii acesteia. Capitalizarea se calculeaza inmultind pretul curent al unei actiuni a companiei cu numarul de actiuni aflate in circulatie. O firma cu 15 milioane de actiuni care se tranzactioneaza la 10$ per actiune va avea o capitalizare de piata de 150 milioane dolari.
A tatona piata(<i>Shopping the street</i>)<br> Strangerea cotatiilor de catre un broker/dealer de la formatorii de piata OTC pentru a-si forma o baza pentru negocierea unei tranzactii.
Lista formator piata(<i>Run</i>)<br> Lista valorilor mobiliare, impreuna cu preturile de cerere si de oferta (in cazul obligatiunilor, valorile nominale si preturile), pe care un formator de piata le tranzactioneaza curent.
Piata spot sau la vedere(<i>Spot market</i>)<br> Piata pe care marfurile sunt vandute pentru plata si livrare imediata. Tranzactiile cu contracte futures care expira in luna curenta sunt numite, de asemenea, tranzactii pe piata spot. Mai este denumita piata cash.
Piata cu taxa la depozitare(<i>Full carrying charge market</i>)<br> Situatie pe piata futures in care diferenta dintre preturile contractelor futures avand luni de livrare diferite reflecta costurile totale de pastrare a marfii, adica costul cu dobanda, costul de asigurare si costul de depozitare.
Valoare corecta de piata(<i>Fair market value</i>)<br> Pretul stabilit in functie de cerere si oferta, la care cumparatorii si vanzatorii sunt dispusi sa incheie tranzactii.
Ordin la-piata-la-inchidere(<i>Market-on-the-close order</i>)<br> Ordin de cumparare sau de vanzare la cel mai bun pret disponibil in timpul perioadei de inchidere a pietei, intr-o anumita zi de tranzactionare. Vezi At-the-close order.
Piata taur (in crestere)(<i>Bull market</i>)<br> Piata care o perioada indelungata de timp inregistreaza o tendinta generala de crestere a preturilor valorilor mobiliare. Pietele in crestere dureaza, de obicei, cel putin cateva luni si sunt caracterizate printr-un volum mare al tranzactiilor. Deoarece in timpul pietelor in crestere adesea preturile unor valori mobiliare mai si scad, uneori este greu de estimat daca acest lucru reprezinta sfarsitul unei pietei in crestere sau doar o intrerupere temporara.
Operatiuni de piata deschisa(<i>Open market operations</i>)<br> In Statele Unite, cumparari si vanzari de instrumente financiare de credit guvernamentale efectuate de catre Comisia Federala pentru Piata Deschisa a Sistemului Rezervei Federale pentru a influenta masa monetara, conditiile de acordare a creditelor si ratele dobanzii. De exemplu, cumpararile mari de instrumente financiare de credit guvernamentale vor elibera fonduri din rezervele bancare ce, la randul lor, vor fi utilizate pentru imprumuturi. Acest lucru creste masa monetara si cel putin temporar determina scaderea ratelor dobanzii. Operatiunile de piata deschisa au un efect semnificativ asupra preturilor valorilor mobiliare in general.
Fond de piata monetara(<i>Money market fund</i>)<br> In Statele Unite, fond de investitii care investeste in instrumente financiare de credit pe termen scurt, foarte lichide, cum ar fi bonurile de trezorerie si efectele de comert. Ratele dobanzii variaza zilnic, dar valoarea activului net per unitate ramane constanta, in general la 1$, ceea ce face ca aceste fonduri sa fie cele mai sigure dintre toate tipurile de fonduri. Ele sunt disponibile atat in varianta impozabila, cat si in cea neimpozabila. Dividendele sunt calculate zilnic si platite sau reinvestite lunar.
Ordin la-piata-la-deschidere(<i>Market-on-the-open order</i>)<br> Ordin de cumparare sau de vanzare la cel mai bun pret disponibil in timpul perioadei de deschidere a pietei, intr-o anumita zi de tranzactionare. Executarea poate avea loc numai in perioada de deschidere, care este specificata de catre bursa. De exemplu, daca in aceasta perioada pe piata se tranzactioneaza intre 330$ si 335$, pretul tranzactiei poate fi orice pret din acest interval. Nu este obligatoriu ca pretul tranzactiei sa fie chiar primul pret, nici nu se garanteaza ca pretul tranzactiei va fi cel mai bun din intervalul de preturi. Vezi At-the-open order (opening only) order.
Piata fara trend(<i>Sideways market</i>)<br> Piata a unei valori mobiliare pe care nu exista nici o tendinta semnificativa a pretului, nici de crestere nici de scadere. Piata fara trend reflecta o perioada de echilibru la nivelul pretului in care fortele cererii si ofertei sunt in relativ balans. Cel putin 1/3 din timp preturile se misca dupa un astfel de model orizontal. De asemenea, denumita flat market.
Valoare de piata long(<i>Long market value</i>)<br> Valoarea de piata a valorilor mobiliare detinute de un client in contul sau.

Citate celebre, citate despre fericire

Ne facem adesea iluzii cu privire la o fericire din viitor, din cauza căreia neglijăm realitatea unui lucru plăcut din prezent. Oxenstierna


Nu suntem niciodată atât de fericiţi sau atât de nefericiţi cum ne închipuim. La Rochefoucauld


Vremea in Bucureşti

18:00 - 0:00

Cer senin

Cer senin. 7°C la ora 18:00. Viteza vantului 10.8 Km/h dinspre VSV. Nu sunt asteptate precipitatii.

 
 
   
NetFlash.ro la indemana ta!