Dictionare online DICTIONAR TERMENI-FINANCIARI - active nete medii

 
Formular cautare
 
Panou control
 
 
 
Rezultate: 12 pentru active nete medii
Active nete(<i>Net assets</i>)<br> Diferenta dintre activele si datoriile totale ale unei companii.
Vanzari nete(<i>Net sales</i>)<br> Venitul total obtinut din vanzari intr-o anumita perioada de catre o companie dupa scaderea retururilor, a reducerilor de pret si a cheltuielilor de transport. Vezi Gross sales.
Procedura pozitiilor nete(<i>Clear</i>)<br> Pe piata contractelor futures, proces prin care casa de compensatie mentine inregistrarile tuturor tranzactiilor efectuate de catre membrii sai si stabileste fluxul de marja prin marcarea zilnica la piata a conturilor acestora.
Activele tangibile nete per actiune(<i>Net tangible assets per share</i>)<br> Activele totale ale unei companii din care se scad activele intangibile cum ar fi brevetele si marcile, toate datoriile si valoarea nominala a actiunilor privilegiate, iar rezultatul se imparte la numarul de actiuni comune aflate in circulatie. Activele tangibile nete per actiune sunt folosite de catre investitorii in cautare de actiuni subevaluate.
Metoda valorii medii(<i>Value averaging</i>)<br> Plan pe termen lung pentru cumpararea unitatilor de fond, similar cu metoda costului mediu unitar, dar mai sofisticat decât aceasta. Metoda valorii medii necesita coordonarea tranzactiilor astfel incat contul sa creasca periodic cu o anumita suma, de exemplu cu 200$ lunar. Aceasta inseamna ca vor fi cumparate mai multe unitati ale unui fond deschis de investitii cand pretul este scazut si mai putine unitati cand pretul este ridicat. O parte din unitatile de fond ar putea fi chiar vandute atunci cand valoarea activului net este foarte mare.
Indici si medii de actiuni(<i>Stock indexes and averages</i>)<br> Indicatori folositi pentru a masura si a raporta schimbarile in valoare ale unor grupuri reprezentative de actiuni. Cat de apropiata este evolutia unui indice sau a unei medii de cea a pietei depinde de compozitia sa si de metoda de calcul. Atat mediile (averages) cat si indicii (indexes) sunt calculati fie dupa o formula statistica clasica, fie dupa o formula conventionala; in ambele cazuri, formula de calcul sufera modificari cu ocazia splitarilor, a „disparitiei“ unor companii datorita fuziunilor sau din alte motive, precum si cu ocazia altor schimbari. Indicii si mediile pot fi alcatuite dintr-un numar mare de actiuni, caz in care sunt reprezentative pentru intreaga piata, sau dintr-un numar mic de actiuni, caz in care reprezinta o anumita industrie sau un anumit sector al pietei. Indicii si mediile de actiuni sunt folosite de asemenea ca activ de baza pentru contracte futures, optiuni si optiuni pe contracte futures.
Active(<i>Assets</i>)<br> (1) Totalitatea bunurilor avand valoare comerciala detinute de catre o companie, institutie sau persoana fizica. Activele pot fi tangibile, cum ar fi stocurile, utilajele, cladirile si terenurile, sau intangibile, cum ar fi brevetele si marcile. (2) Partea stanga a bilantului in care sunt inscrise activele. (3) in cazul fondurilor de investitii, instrumentele financiare care alcatuiesc portofoliul se mai numesc si active financiare (bani, actiuni, obligatiuni s.a.)
Active intangibile(<i>Intangible assets</i>)<br> Active fara forma materiala, cum ar fi: vadul comercial, marcile inregistrate, dreptul de autor, patente, contracte de exclusivitate, concesiuni, licente, retele comerciale etc.
Obligatiuni active(<i>Active bonds</i>)<br> Tip de obligatiuni la care Departamentul de Ring al NYSE se asteapta sa fie tranzactionate activ. In consecinta, ele sunt tranzactionate liber in ring, in mare masura in acelasi mod ca si actiunile. Vezi Obligatiuni inactive.
Active fungibile(<i>Fungibles</i>)<br> Se refera la activele cu caracteristici identice ce sunt interschimbabile, cum ar fi marfurile (soia, graul), valorile mobiliare de acelasi tip, active care sunt tranzactionate pe piete organizate si reglementate.
Active echivalente numerar(<i>Near money</i>)<br> (1) Instrumente financiare echivalente cu numerarul sau alte active care pot fi convertite cu usurinta in numerar fara a inregistra nici o pierdere, cum ar fi instrumentele financiare de credit guvernamentale si titlurile de participare la fondurile de piata monetara. (2) Obligatiune apropiata de data ei de rascumparare.
Active curente (circulante)(<i>Current assests</i>)<br> Numerar precum si active care se estimeaza ca vor fi transformate in numerar, in maxim un an, cum ar fi instrumentele financiare tranzactionabile, creantele, stocurile. De regula, activele curente nu sunt foarte profitabile, dar tind sa confere lichiditate si siguranta operatiunilor unei firme.

Citate celebre, citate despre fericire

Oamenilor le este greu să fie fericiţi deoarece întotdeauna văd trecutul mai frumos decât a fost, prezentul mai rău decât este, şi viitorul mai dificil decât va fi.  Marcel Pagnol


Trebuie să râdem înainte de a ajunge fericiţi, de teamă să nu murim fără să fi râs. La Bruyere


Vremea in Bucureşti

0:00 - 6:00

Zapada usoara

Zapada usoara. -3°C la ora 0:00. Viteza vantului 10.8 Km/h dinspre NE. Precipitatii de 0.6 l/m2

 
 
   
NetFlash.ro la indemana ta!