Dictionare online DICTIONAR TERMENI-FINANCIARI - Venituri din subvenţii de

 
Formular cautare
 
Panou control
 
 
 
Rezultate: 9 pentru Venituri din subvenţii de...
Vanzari nete(<i>Net sales</i>)<br> Venitul total obtinut din vanzari intr-o anumita perioada de catre o companie dupa scaderea retururilor, a reducerilor de pret si a cheltuielilor de transport. Vezi Gross sales.
Active nete(<i>Net assets</i>)<br> Diferenta dintre activele si datoriile totale ale unei companii.
Procedura pozitiilor nete(<i>Clear</i>)<br> Pe piata contractelor futures, proces prin care casa de compensatie mentine inregistrarile tuturor tranzactiilor efectuate de catre membrii sai si stabileste fluxul de marja prin marcarea zilnica la piata a conturilor acestora.
Activele tangibile nete per actiune(<i>Net tangible assets per share</i>)<br> Activele totale ale unei companii din care se scad activele intangibile cum ar fi brevetele si marcile, toate datoriile si valoarea nominala a actiunilor privilegiate, iar rezultatul se imparte la numarul de actiuni comune aflate in circulatie. Activele tangibile nete per actiune sunt folosite de catre investitorii in cautare de actiuni subevaluate.
Venituri gajate(<i>Pledged revenues</i>)<br> La emisiunile noi de obligatiuni mu-nicipale, bani care trebuie pusi deoparte pentru plata serviciului datoriei, precum si alte depozite cerute prin contractul obligatiunii.
Obligatiune bazata pe venituri(<i>Revenue bond</i>)<br> Obligatiune municipala pentru care platile dobanzii si principalului sunt efectuate din veniturile generate de un anumit activ fix ce a fost finantat de emisiunea de obligatiuni, cum ar fi un pod cu taxa, o autostrada cu taxa sau un aeroport. Obligatiunile bazate pe venituri se considera ca sunt de o calitate mai slaba decat obligatiunile generale, desi nu toate sunt la fel de riscante, riscul lor fiind in functie de capacitatea activelor finantate de a produce venituri.
Politica acoperirii din venituri(<i>Pay-as-you-go-basis</i>)<br> Politica a unei municipalitati de a-si achita cheltuielile de investitii din veniturile curente, nu din imprumuturi.
Obligatiuni pentru dezvoltare industriala/Obligatiuni bazate pe venituri din industrie(<i>Industrial development bonds (IDBs)/Industrial revenue bonds (IRBs</i>)<br> Cei doi termeni, care in general sunt interschimbabili, se refera la obligatiunile bazate pe venituri emise de catre autoritatile statale sau municipale pentru a finanta active care apoi sunt inchiriate corporatiilor ale caror plati amortizeaza datoria obligatara. Daca exista vreo diferenta intre IDBs si IRBs, aceea este ca obligatiunile pentru dezvoltare industriala sunt emise, de regula, pentru a finanta active in scopul dezvoltarii industriei, in timp ce obligatiunile bazate pe venituri din industrie sunt emise pentru finantarea instalatiilor de control al poluarii sau de recuperare a resurselor. Denumirea depinde, in mare masura, de proiectele de finantare ale emitentului.
Profit sau pierdere din exploatare(<i>Operating profit (or loss</i>)<br> Diferenta dintre veniturile obtinute de catre o companie si costurile si cheltuielile aferente. Nu cuprinde alte venituri in afara de cele obtinute din activitatile obisnuite ale firmei.

Citate celebre, citate despre fericire

Ne facem adesea iluzii cu privire la o fericire din viitor, din cauza căreia neglijăm realitatea unui lucru plăcut din prezent. Oxenstierna


Acela este cel mai fericit, rege sau ţăran, cel care găseşte pace în casa lui. Johann Wolfgang von Goethe


Vremea in Bucureşti

6:00 - 12:00

Innorat

Innorat. -5°C la ora 6:00. Viteza vantului 21.6 Km/h dinspre VSV. Nu sunt asteptate precipitatii.

 
 
   
NetFlash.ro la indemana ta!